dinsdag 30 april 2013

Happy Birthday Bourjois!


30 april 2013 2013 is hét jaar van Bourjois. Het Franse merk werd maar liefst 150 jaar en dat moet gevierd worden! Daarom kwam Bourjois uit met een volledige lijn met 15 mini nagellakjes die elk een belangrijk jaartal en een al even belangrijk kleur vertegenwoordigen! 

Het zijn stuk voor stuk geestige en vooral mooie kleurtjes die je handen al opfleuren met slechts één laagje! 
Hier komen ze...
PS. Alle informatie over de betekenis van de nagellakjes vond ik bij Beautyscene 

De Bourjois nagellakjes zijn te verkrijgen in onder andere Di en Inno en kosten 2,99 euro per stuk


1863: Les théâtres: een ode aan de rode theaterdoeken
1879: Java: in 1879 kwam Bourjois op de markt met javapoeder die in een groene doos zat
1890: Manon Lescaut: de eerste compactpoeder van Bourjois had dezelfde kleur als dit lakje.
1913: Cendres de Roses: de eerste blush van Bourjois
1928: Soir De Paris: naar de parfum Soir de Paris.
1938: Mais oui!: deze verwijst ook naar een parfum van Bourjois met de naam 'mais oui'

1950: Bourjois avec un J comme joie!: tegen de verwarring van Bourjois met bourgeois.
1956: Le rouge fidèle: vernoemt naar een lipstick met dezelfde kleur als deze lak.
1980: La petite Boite Ronde: deze kreeg de naam van de door allen gekende ronde oogschaduwdoosjes.
1995: Grain de beauté: de allereerste douchegels van Bourjois ontstonden in 1995
2001: coup de théâtre!: de eerste mascara, in duidelijk zwart!
2002: effet 3D: verwijst naar de lipgloss van Bourjois.

2006: clubbing: geen Bond, maar een knipoog naar de clubbing lijn van Bourjois
2007: 1 seconde! de nagellak 1 seconde van Bourjois, nog steeds te verkrijgen!
2013: Een perfect leuk roze kleurtje speciaal gemaakt voor het 150 jaar bestaan van Bourjois!

GELUKKIG VERJAARDAG BOURJOIS!!! 

Hebben jullie deze al gespot in de winkels? Welk kleur is jullie favoriet?


zaterdag 27 april 2013

Nuxe Huile Prodigieuse


27 april 2013 Tegenwoordig kun je er op televisie niet meer naast kijken, de Huile Prodigieuse van Nuxe is een echte hit in beautyland. De olie die je kunt gebruiken voor gezicht, lichaam en haar is volgens velen een echt wondermiddeltje die iedere beauty-lover in haar kast zou moeten staan hebben.


Nuxe Huile Prodigieuse 100 ml richtprijs: 32 euro



Maar is dat nu wel zo?
Het is gemaakt van 6 plantaardige oliën en vitamine E. Het is bovendien gemakkelijk in gebruik dankzij de spray kop. Ik gebruik deze olie op de toppen van mijn haar om gespleten punten tegen te gaan. Persoonlijk ben ik hier heel tevreden over omdat het mijn haar lekker zacht en gezond maakt. Ik moet wel opletten dat ik de olie niet te ver in mijn haar aanbreng, want dan kan ik al snel last hebben van vet haar…


Nuxe Huile Prodigieuse 100 ml richtprijs: 32 euro


Het is ook een ideale lichaamsolie voor personen die last hebben van een drogere huid. Ik kijk er al naar uit om de olie te gebruiken in de zomer om mijn huid net dat beetje extra glans te geven!
Ook de geur van de Huile Prodigieuse is fantastisch. Het ruikt naar een zwoel parfum en doet mij denken aan een zalige warme zomeravond waar je lekker buiten zit met een glaasje wijn in de handen. 


Nuxe Huile Prodigieuse 100 ml richtprijs: 32 euro

Hadden jullie al van de Huile Prodigieuse of van Nuxe gehoord? Wat vinden julie ervan? Waarvoor gebruiken jullie deze olie het meest? 



maandag 22 april 2013

Ik ga op reis en ik neem mee...

22 april 2013 De zon schijnt en dan denken wij allemaal maar aan één iets: lekker luieren op het strand en een mooi kleurtje op doen! Mits het hier nog ietsje te koud is, dromen we al over verre reizen naar zaaaaalig warme landen. Barbados anyone?



Maar wat steken we nu allemaal in die valies? Naast bikini's, flip flops en tal van leuke kleedjes dan wel te verstaan... Beautyproducten of course!

Ik heb voor jullie een korte lijst samengesteld met dé leukste beautyproducten die je zeker niet mag vergeten op reis.

- Zonnecrème, duh. Neem ééntje die perfect aansluit bij jouw huidtype. Bruin je niet snel? Neem er dan een met een hoge factor, zodat je huid niet verbrandt. Krijg je sneller een kleurtje, maar toch net niet snel genoeg? Kies dan voor een zonnecrème die ervoor zorgt dat je sneller bruin wordt. Een olie bijvoorbeeld.

- Een aftersun. De zon kan je huid namelijk uitdrogen en gevoelig maken. Een goede aftersun zorgt voor de perfecte hydratatie van de huid.

- Bij Rituals kun je leuke travel setjes kopen. Daarin vind je een make-up remover, een gezichtsreiniger en een dagcreme. Ideaal voor op reis. Zo bespaar je heel wat plaats voor andere leuke spullen!

- Wie er altijd op haar opperbest wil uitzien, kijkt best even voor een fond de teint die een SPF factor heeft. Dat betekent dat er een factor in zit die je gezicht beschermt tegen UV zonnestralen.

- Een shampoo die je haar niet enkel beschermt tegen de zon, maar ook tegen uitdroging van onder andere zout water en chloor.

Een verwittigd vrouw is er twee waard!

Wat zijn jullie beautytips op reis? Wat nemen jullie standaard mee in de valies? 

woensdag 17 april 2013

Rendez-vous à Paris collectie: Bourjois So Laque Glossy 10 days

17 april 2013 Vandaag testten wij de Rendez-vour à Paris collectie: Bourjois So laque glossy nagellakjes. Ze zijn verkrijgbaar in 8 nieuwe modekleuren. Van nude tot pastel tot felrood. Zijn jullie benieuwd? Volg dan snel even mee.


De 8 kleuren van Bourjois so laque glossy kosten 8,49 euro per lakje. 

De swatches: ons model droeg french gelnagels onder de nagellak.


01 Oh so rose is een nude roze die je nagels een kleine hint kleur geeft. Hij doet zijn ding in twee lagen. 


02 Prepp'hibiscus is een frambozenrood die al perfect dekt na één laag. 

03 BCbeigé is zoals de naam al zegt een beige kleur die perfect is voor diegene die van een subtiel kleurtje houden. Ook deze lak werkt perfect na twee lagen. 

04 Amande défilé is een mooi muntgroen kleur, ideaal voor de zonnige dagen! Het is dan ook hét kleur voor deze zomer. Dit is echter het enigste kleur die een dekking van drie lagen nodig heeft. De rest volstaat met twee lagen. 

05 Taupe modèle is een bruinachtig taupe kleur. Na twee lagen zien je nagels er piekfijn uit! 

06 Adora-bleu, mijn persoonlijke favoriet! Dit blauw doet me direct denken aan de mooie blauwe lucht tijdens een mooie zomerdag. Hier loop je zeker geen blauwtje mee. Twee lagen dekken de vracht! 

07 coton sur ton, ook dit is een zeer subtiel kleur, als je het al een kleur kan noemen. Ideaal in gebruik bij een French. Doet zijn ding na twee lagen. 

08 Peach and love is een mooi bubblegum roze. Persoonlijk ben ik er helemaal weg van! Ook dit kleur dekt perfect na twee lagen. 


Hadden jullie deze kleuren al in bezit? Wat vinden jullie ervan? Welke is jullie favoriete kleur? 
















vrijdag 12 april 2013

Superdry make-up: hot or not?

12 april 2013 Iedereen heeft vast wel al ooit eens gehoord van  Superdry. Maar het Japanse merk verkoopt niet enkel kledij, maar ook make-up.

Als afscheid van mijn stage bij Steps Magazine kreeg ik een volledige mand cadeau met tal van beautyproducten. Zo vond ik er enkele leuke artikelen van Superdry. Die wou ik toch even testen. Kijken jullie mee?

Wat heb ik allemaal getest? 
- Burnt Coral Colour Blush
- Flamingo colour lipstick
- Pearled pink colour highlighter
- Pink Kabuki Brush


Burnt Coral Colour Blush 


Flamingo Colour Lipstick - Deze heeft zijn naam niet gestolen! 





Pearled Pink Colour Highlighter




Pink Kabuki Brush 17,50 euro





Ik creëerde een look met deze producten. Wat vinden jullie ervan? Persoonlijk vind ik de lipstick iets te Barbie-achtig. Zelfs voor mij! ;-) 

Hadden jullie al gehoord van Superdry makeup? Wat vinden jullie ervan? 

donderdag 11 april 2013

Beautyblogs: to buy or not to buy...that's the question

11 april 2013 Hallo beautylovers! Deze blog is geen review maar een vraag aan mijn lezers. Iedereen kent het fenomeen 'beautyblog' jap, ook deze is er eentje van...

De bekendste zijn wellicht Beautyscene, Life is like a box of makeup en It-girl. Kenden jullie deze al? Wie zijn jullie favoriete blogsters?



Mijn vraag is nu de volgende: kopen jullie vaak beautyproducten omdat jullie ze in een beautyblog gereviewd zagen of bezochten jullie beautyblogs omdat je op het punt stond een product te kopen en nog snel even de neutrale mening wil van een blogster? 

Laat maar weten!


Budget babes: Essence My Skin

11 april 2013 Budget babes, hou jullie vast want vandaag stel ik jullie voor: de betaalbare gezichtsverzorging. Say whutt? Essence kwam een heel eind geleden met een volledige lijn beautyproducten voor het gelaat op de markt.

Eerst moet je een test afleggen op de site van Essence. Hier kom je dankzij een vragenlijst te weten welk huidtype jij hebt. Daarna wordt er getoond welke producten het best bij jouw huid passen. Ik heb een normale huid en er werd mij aangeraden om de lijn 'Lime & Cucumber' te gebruik. Zo gezegd, zo gedaan...

 Eerst was je de huid goed met de My Skin Soft Cleansing Gel. Het is een groenachtige gel die zorgt voor de perfecte cleaning van je gezicht. Het ruikt heerlijk en je huid voelt nadien lekker zacht aan. 


Essence My Skin soft cleansing Gel 2,29 euro, Kruidvat

Daarna breng je de gezichtscrème aan over je hele gezicht en hals. De crème droogt snel op dus heb je helemaal geen last van een plakkend gezicht. Er bevinden zich heel kleine fonkelingen in de crème zelf waardoor het je gezicht doet glanzen en de hoogste punten op je gezicht subtiel highlight. 



Essence My Skin moisturizing cream gel 1,99 euro, Kruidvat 

En om vermoeide ogen tegen te gaan, gebruik je daarboven nog de My skin cooling eye roll on met komkommerextract die je ogen direct een frissere uitstraling (en gevoel) geven! 



Essence My Skin cooling eye roll on 2,29euro, Kruidvat 

Over het algemeen ben ik zeer tevreden over deze budget producten. Ik zit dan ondertussen ook al aan mijn tweede pot gezichtscrème en derde pull cleansing gel! Zolang het blijft bestaan, blijf ik het kopen! 


Welke producten gebruiken jullie? Heb je deze Essence producten al gebruikt? Let me know! 

woensdag 10 april 2013

L'Oreal CC cream

10 april 2013 In de Deautybox van maart vond ik...tromgeroffel...De CC cream van L'Oreal Paris! De watte? Wel, jullie hebben waarschijnlijk al gehoord van BB creams? Blemish balms die dienst doen als gekleurde dacrèmes. Nu kwam L'Oreal uit met een CC cream. CC staat voor color control. Het helpt je gezicht er dus stralend uitzien na het aanbrengen van deze crèmes. Je hoeft bovendien geen fond de teint meer te gebruiken.


 De L'Oreal Paris Nude Magique CC creams (30 ml) zijn momenteel beschikbaar in het Kruidvat voor 13,99  euro.




L'Oreal bracht drie CC creams op de markt. Een anti-fatigue om er lekker fris en wakker uit te zien. Een anti-dullness om er toch iets beter uit te zien én een anti-redness om de rode plekken in je gezicht mooi effen te maken. Elk van deze crèmes zorgen ervoor dat jouw huid er in een mum van tijd FAN-TAS-TISCH uitziet. Maar is dat ook werkelijk zo??

Ik testte de CC cream anti-fatigue. Toen ik de crème op mijn handen deed verscheen er een mooie huidskleurige substantie. (joepie) maar toen ik het aan mijn gezicht smeerde...OH GOD! Al snel ging ik op zoek naar de eerste de beste ontschminker. Mijn gezicht was oranje!





Deze crème is dus helemaal niet geschikt om over je hele gezicht aan te brengen. Tenzij je als pompoen verkleed wil gaan naar carnaval of halloween of course. MAARRR, ja ja er hangt een maar in de lucht! Ik heb deze CC cream anti-fatigue enkel rond mijn ogen aangebracht en ze zagen er ineens niet meer zo moe uit! Hiervoor is deze crème dus wel ideaal. Ogen: check! Gezicht: it's a no-go!

De CC Cream anti-fatigue van L'Oreal doet dus geen dienst als gekleurde dagcrème maar zoals gezegd kun je het wel perfect rond je ogen doen om er iets frisser uit te zien! Good luck!

Hebben jullie al een CC cream gebruikt? Wat vonden jullie ervan? Laat maar weten!

Over mij

10 april 2013 Hallo iedereen! Welkom op mijn beauty/make-up blog. Mijn naam is Francesca. Ik ben studente Journalistiek en ben, zoals je al verwacht had, enorm geïnteresseerd in alles wat met beauty en make-up te maken heeft.

Dankzij mijn stage bij Steps Magazine heb ik de smaak van de journalistiek te pakken gekregen. Daarom heb ik besloten om mijn oude blog Make-up & Me af te sluiten en mijn nieuwe blog te openen! I know, de naam is hetzelfde. Maar de inhoud zal zo veel beter zijn, geloof me!

Hebben jullie voorstellen of opmerkingen, mail me gerust naar beauty.makeup@hotmail.com